de ziua lui nastase, despre gest. despre gesturi.


in primul rand, circ-necirc mediatic, gestul e regretabil. nu cred ca analistii, televiziunile, oamenii politici, au vreo legitimitate in a clasifica acest gest. de nicio parte s-ar afla ei. pana la urma, creca orice om aflat in fata inevitabilului „2 ani de puscarie”, incepe sa aiba un tremur la genunchi. iar daca ai mai si candidat la un moment dat la presedintie si cam stii cum stai cu imaginea publica, intr-un moment de neinspiratie si haos, ai putea pune mana pe pistol.

si-acum incepem.

de unde pistol? pare o problema mica faptul ca unui om aflat sub ancheta penala nu i s-au sechestrat armele. dar daca-l chema Camataru (sa zicem), mai era problema tot asa mica?

motivul gestului. aici, revin cu tremuratul si cu haosul pe care le simti cand iti bate politia la usa cu catusele. dar pe de alta parte, ar trebui sa fii un om puternic, candidat la presedintie, remember? cu familie, cu tablouri, cu ochi de vanator (ceea ce probabil explica cat de prost a tras).

io cred ca cineva care se stie nevinovat moare cu legea in mana nu cu… si cum romanii au o sensibilitate pt cei de pe locul 2, mai cred ca e bine sa fii victima in tara asta. nu pot sa iau in calcul ca doar s-a zgariat umpic si are doctori apropiati care au exagerat gravitatea, mi se pare sf. dar iau in calcul ca a vrut sa para serios fara sa fi vrut vreun moment sa moara.

si apropo de analisti, nu ma gandesc ce ar fi spus „ceilalti” despre sa zicem base. ca „ar fi simtit ca se apropie sfarsitul”, ca „e un om slab”, ca „joaca teatru”, ca-si „joaca ultima carte”. dar nu ma gandesc. e o mare diferenta de perceptie publica si atac mediatic in functie de locul pe care te afli.

„intelectualii cu papion jubileaza ca moare nastase”. cam cat de neintelectual sa fii sa poti crede asta, culmea, despre niste intelectuali. pai sa ma intreb cum ar fi reactionat publicul radioului Zu (deh) despre alta persoana? ma rog, mi-e mila de oamenii si mintile celor care i-au atribuit „papionului” si purtatorilor sai (dintre care l-as mentiona doar pe, cred primul dintre ei, Ratiu) o tenta peiorativa sau mistocareasca.

ponta se intreaba daca e base fericit acum. acest om, prim-ministrul nostru, face declaratii politice si manipulative (chiar nu cred ca un om intelectual pana la proba plagiatului se poate gandi pe bune la cum isi freaca base mainile de fericire), in loc sa se intrebe (de exemplu) retoric ce cauta in vizita la un condamnat la puscarie. avem o mare prapastie intre declaratii politice si actiuni politice in tara asta. si (nota de subsol *vezi vizita lui geoana la vantu in prag de alegeri) mai cred ca nu invatam deloc din greseli.

concluzia mea e ca nastase a vrut sa pozeze in general dar i-a iesit cam ca la etnicii aia care se taie cu lama pe antebrat. la multi ani.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: