noii lideri de opinie


mi-am adus brusc aminte de proful de teoria comunicarii din anul 1. si cum za medium iz za mesigi si cum mereu era cate o tanti casnica-sefa la care se duceau publicitarii cu detergent moca si ea il testa si-apoi facea intrunire de bridge sau bingo si le povestea casnicelor-subalterne ce bun e. si cam la fel si cu vote for ike si alte d-astea de care noi nu aveam cum sa stim ca eram comunisti si citeam cuminti doar Scanteia.

acum e foarte la moda sa fii lider. se fac traininguri, primesti diplome, te duci intr-o tabara, faci un joculete cu alti 25 de ametiti, esti liderul lor. iti faci blog, te pun prietenii in blogroll, ai multe posturi pe tuitar, vorbesti mai tare decat ceilalti din camera, esti lider. la o prima vedere superficiala, acum sunt mai multi lideri decat ne-lideri. deci ar fi mai cost-efficient sa te adresezi ne-liderilor, dar cum aia n-o sa stie ca sa faca cu mesajul, tot lideru e baza. practic, noii liderii nu sunt asa de multi dar sunt oarecum un fel de vampiri de leadership. au devenit lideri pe o foaie – pac, il musca p-ala din dreapta de gat, e si ala lider. si se formeaza asa o clica de lideri care nu ies la soare, ei stau in sali iluminate artificial si scriu pe flipchart. dupa care, ies in lume – pe blog si ne „disemineaza” intelepciunea lor despre cat de bine se comporta la drum ultimul BMW seria 6 sau cat de usor se mesteca Juicy Fruit de fructe exotice. si noi ne bucuram, ca n-aveam de unde sa stim, si ii citam pe mini-blogurile noastre, si le scriem numele pe biletele in biserica, sa le dea domnu sanatate si sa ne mai aduca si alte vesti d-astea din strainatatea noastra intelectuala.

in alta ordine de idei, poate ca e bine ca se intampla asa. adica, nu bine, dar logic. ca poate nici cumatra casnica-sef n-avea cine stie ce pregatire pt a deveni lider dar macar avea carisma si capacitatea de om prost – deci influentabil – deci portavoce. si cum acum e criza, afaceristii trebuie sa se orienteze si ei cum pot mai bine si mai ieftin astfel incat niste mielusei d-astia cu leadership skills sa conduca mioarele leader-wannabe pe drum cel bun al cumpararii de gadgeturi cu taciped si nume tot mai greu de pronuntat.

amin!

 1. n-am citit de multa vreme un text bun ca asta si cand zic bun ma refer la maximele comunicarii. (ca mi-ai amintit de profi de comunicare si-o fo’ o erala placere)
  zic chapeau deci si mai vin.

 2. va, si anume, multumesc. citindu-va blogul, am simtit o oaresce apropiere scriitoriceasca:)

 3. LIder nu-i ăla de conduce? Ce are a face recomandările lui? Eu vreau să văd ce conduce. Sau sunt lideri de idei?

 4. ii buna intrebarea:) creca aci e vorba de celebra vorba „ce face omu, face si maimuta”. nu vrem sa-i furam skilurile unui team-leader corporatist da vrem sa-i furam agenda, sa vedem pe la ce restaurante mananca, de prin ce moluri se imbraca si eventual, sa-i furam direct blecberi’u.

 5. Aaaa, despre din ăştia vorbeai?! Păi ăştia nu-s liberi. Sunt frecători de mentă care-si dau aere.

 6. alo? au trecut doua luni. radem glumim da nu parasim blogu, ce naiba.

 7. adica ejti buna,soro… zau.
  me LIKE cum dai UNLIKE la cacaciosii mini-god (are plural? mini-gozi suna k porcu, nu!?) din blogosfera cu recomandarile lor meschine.
  me lIKE.

 1. 14 aprilie 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: