survival kit


in putinul timp in care ma mai uit la TV am remarcat si am inceput sa ma ingrijorez de faptul ca romanii nu mai traiesc ci lupta pentru a supravietui. oricat de (la un moment dat) firesc mi s-ar putea parea acest lucru intr-o „economie de piata”, ma prost-dispune. vad zilnic interviuri cu batrani care ne spun, care mai senin – care mai cu lacrimi in ochi, ca medicamentele costa mai mult decat pensia pe care o au. nu cosul zilnic, nu hainele, nu excursiile pe mare. medicamentele! adica, pe scurt, viata lor. ei nu si-o permit.

aud de divorturi intre tineri pentru ca sunt prea ocupati cu serviciul ca sa mai aiba o viata personala. de fapt, o viata. care nu dau viata, pentru ca n-ar avea timp sau bani sa creasca copchilu. viata a inceput sa se rezume la lupta pentru definitia primara, nu pentru beneficiile ei.

cineva zicea ca pentru a deveni bogat, trebuie sa incepi prin a te comporta ca si cum ai fi deja. snobbish dar practic. plus ca „bogat” poate fi inlocuit cu „frumos”, „destept” si, de ce nu, „viu”. e greu sa reeduci batranul care sta cu paltonul pe el in casa, cu caciula, cu ziar, cu spalat doar ca sa nu faca infectii. el a abandonat. pt el, viata inseamna doar timp. pe de alta parte, frica de „pitiponceala”, a adus si oamenii mai tineri intr-o gama gri-negru, eventual cu guler. in momentul ala, culorile sunt vazute ca un exotism. scriu asta ca sa nu uit, scriu ca sa ma pot gandi la solutii. revin.

Reclame
  • Lele
  • 5 martie 2010

  Hmm, interesant… si trist in acelasi timp. Nu de alta, dar si eu ma gandeam azi la acelasi lucru. Oare sa emigrez? Cand ai o solutie, da-ne si noua de veste…

 1. Eu zic ca-s 20 de ani se va rezolva problema. Emigreaza, Lele, dar sa te intorci ca batranii de peste 20 de ani vor fi mai inteligenti decat astia d’acu’.

  • Lele
  • 6 martie 2010

  In viziunea gri-negru, daca emigrez si ma intorc la 43 de ani as putea gasi intr-adevar batrani inteligenti, dar tare mi-e teama ca restul populatiei va fi un mix de „vedete de la ora 17” + scuipatori de seminte la poarta + ascultatori de muzica la casetofonul portabil si nu in ultimul rand + audienta OTV care o va cauta in continuare pe Elodia :)) Dar, fie, sunt optimista si raman, ca sa fac parte din cei inteligenti care la un moment dat ar putea sa faca astfel incat medicamentele sa nu fie mai scumpe decat pensia, copiii sa poata fi conceputi si tinerii sa nu divorteze pentru ca sunt prea ocupati cu serviciul ca sa mai aiba viata personala :) Ca bine le zice Traiu…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: