retrospectiva in retrovizor


deunazi (ma tot gandeam la un post in care sa emfazez cuvantul asta – de parca pe emfazez nu l-as fi asteptat de mult:) vorbeam cu Dana despre cat de misto e sa te vezi cu prieteni vechi cu care nu vorbesti asa des si sa le faci (de fapt sa iti faci) o retrospectiva a momentelor importante din viata.

adica:

– si, ce-ai mai facut?

– aa, pai stai sa vezi……..

simt nevoia de o „criza sociala/umana”. adica, asta economica e un semn bun ca societatea noastra mai functioneaza si da un feedback la ceea ce i se intampla. dar mi-ar placea sa vad una in care sa cada totul. sa ne reintoarcem asa la roata si la olarit. o „criza” in care sa tipam fiecare ca mai repede nu inseamna mai bine pentru noi. ca normal ar fi sa nu mai albim la 28, sa nu mergem buimaci la 7am la sala stiind ca alta solutie de intretinere corporala nu avem vs statul 12 ore in scaun la birou, sa nu mai uitam o saptamana sa sunam pe cineva care ne-a cautat acum juma de ora dar nu i-am putut raspunde ca eram intr-o intalnire. sa nu mai fie firesc sa ne pierdem agoniseala de-o viata din cauza unei erori de calculator, sa nu ne umplem capul de shortcut-uri ca sa ne optimizam viata, sa nu mai avem noaptea cosmare ca ne preseaza seful ca „la prima ora trebuie sa fie gata” si, desi cliseu, sa nu mai muncim acum pe bani ca sa-i dam mai tarziu pe spital.

(paranteza – silent strike imi zice in casti ca „life is wrapped in a dream”)

cred inca in posibilitatea de a ne mai trai/simti/pune mana pe momentele din viata noastra. cred ca am ajuns la o limita in care nu se poate mai repede fara niste consecinte prea grave. inteleg conceptul de evolutie dar simt ca parca prea suntem ca niste alergatori de cursa lunga care se apropie de finish si dau totul din ei ca sa treaca linia. tineti minte fraza asta! dar de ce sa ne grabim sa trecem linia? ce e linia?

… in alta ordine de idei, cati si cat de des se gandesc: „azi a fost 30 aprilie 2009, o zi care a trecut si cu care n-o sa ma mai intalnesc”?

Reclame
 1. Scuze de mesajul gen “mass”, cine doreste si cunoaste persoane interesate, poate da informatia mai departe, multumesc anticipat!
  A aparut noua carte adresata în mod deosebit comunitatii LGBT.
  Cartea se intituleaza “Gândurile unei Lesbiene” – autor Alexandra TOADER, publicata de Editura LUMEN, Iasi 2009.

  Editura Lumen are contract de distributie carte cu librarii din judetele: Bucuresti, Brasov, Cluj, Craiova, Constanta, Iasi, Sibiu sau se poate achizitiona prin comanda directa la Editura Lumen de pe site-urile:

  http://www.edituralumen.ro/

  sau

  http://www.librariavirtuala.com/

 2. Bre, eu inteleg ce spui. Ma uitam pe blogul lui Ion… si am zis sa vad ce mai zici tu. Si eu am albit un pic. Si azi a fost o zi cu care nu ma mai intalnesc. Dar am trait-o, nu am bifat-o. Se putea si mai bine, incerc si maine. In weekend imi doresc sa ma catzar pe un munte. Acolo e mai liniste si imi aud gandurile mai usor…
  Sa ne vedem cu bine, mai draga.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: