daca stetsi prosti, nu va dati copiii la scoala


da, sa clarific de la inceput, nu e vorba de „prostia” aia, ci ailalta, aia ‘telectuala.

asa. deci ca tot ziceam io ca nu-nteleg proverbele, iaca am gasit unu’ pe care daca l-am interpretat cum trebuie, l-am apreciat. si anume „fiecare pasare, pe limba ei piere”. in aceasta poezie, poetul [;)] vrea sa zica urmatoarele: …

(de fapt imi dau seama ca tre sa ma explic in context geopolitic si socio-cultural, mama ce o sa complic situatia)

deci, esti de la tara sa zicem. nu c-ar fi rau. doar sa zicem. telul tau in viata a fost sa te muti la oras. nu ca ar fi rau. doar sa zicem. ai reusit. e rau!

si odata mutat la oras, tu cu nevasta-ta hotarati sa va trimiteti plodul la scoala. asa, ca-n Morometii. asta daca nu cumva aia se opuneau ca al’ mic sa faca scoala. ma rog. de dragul exemplificarii, voi vreti!

maaaare greseala. (exceptand mistoul pe care copchilu’ o sa si-l fure la inceputuri) sa zicem ca el se va alinia cerintelor orasenesti si va deveni „un alt copil din scoala” (trad: „another kid in the school”); u got the point.

acolo el va avea colegi imbracati dragut si colegi rebeli. pentru ca el vine „din urma”, cel mai probabil se va da cu cei rebeli. ba mai mult, de dragul de a complica situatia, colega lui, K0ryna – cea mai rebela din a 10-a Be, ii va face ochi dulci. rezulta: tricou Tokio Hotel, tuns la Ciufolici, unghii negre, cercel (pardon, citez „belciug”), adunatura de huligani, cateva absente, pupat prin parc, casete (pardon, nu mai suntem pe vremea mea) CD-uri cu zdruncinaturi, ma rog, tot tacamul.

hopaaa, nu-ti convine. corect, de vreme ce la (tot de dragul exemplului sa zicem Adancata – ca tot am cunoscut odata de mult un specimen bastinas) tine la Adancata nu se punea pret pe haine si spalat decat duminica – zi de biserica, pe care oricum nerecunoscatorul, mucosul aka io-te-am-facut-io-te-omor asta mic n-o mai frecventeaza. avem o problema, am gasit o solutie: „ma, te bat!”

… si de-abia aci, in epilog aflam ca adevaratul criminal recte (cu „e” ma, nu te-njur!) problema e ca mucosul, scoler si el, a mai auzit de un drept al minorului, de o protectie a copilului, d-astea. ai ridicat mana, hop, a pus mana pe mobil. deh, daca i-ai luat mobil…

asa ca tu draga taranule (nu ca ar fi rau), daca ai ca unica solutie si raspuns patternuri gen: te bat, nu mai intri in casa asa, pe vremea mea…, cine iti da de mancare?… te tin in casa… tine cont ca mucosul nu se mai sperie asa usor. asa ca ori te bagi la reciclare si faci un curs de control al furiei ori lasi copilu’ in pace ca are 16 ani si cand o avea 30 o sa plangi prin vreun azil ca n-a mai trecut nimeni pe la tine de nu-stiu-cand.

da’ ce zic io, daca steti prosti, n-aveti cum sa-ntelegeti toate astea.

Reclame
 1. :))) dada, tu mai spune ca poate o sa intelegem.
  inca niste copii in scoala, pai atunci they don’t need no education.

  • SKIDJA
  • 11 noiembrie 2008

  n-are cum, nu exista asa ceva, este doar un oximoron.

 2. nu mai prinzi nici discovery, nici animal planet, nici national geographic, nici history channel, nici eurosport, nici cartoon network, nici private spice.. şi ce faci. te uiţi pe prima tv.

  • andrei
  • 14 noiembrie 2008

  Excelent articol. Meriti o bere pentru el! hehe
  Weekend placut!

 3. @skidja: depinde, poate are. care dintre ele?
  @cougar: magarule! deci stem mai multi… unde ne strangem sa facem vizionari?:)

 4. unde dracu’ doamne iartă-mă să ne strângem.
  sub iederă.
  da’ vezi că sunt cusurgiu la chestii d-astea, una-două arunc cu sticla de.. ă, suc în televizor, dacă nu-mi place cum devine cazul.

  • SKIDJA
  • 19 noiembrie 2008

  n-are cum, nu exista asa ceva, este doar o plasmuire.

 5. o plasmuire de oameni inalti.

 6. Interesante dezbateri.:)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: