coperta, carcasa si alte… chestii


daca taman eu am ajuns sa pun problema asa inseamna ca mi-am autodepasit orice pretentie de la moi-meme. dar iata ca da.

a vedea un film sau a citi o carte e ca si cum te-ai juca un joc (de dragul exemplului sa zicem o strategie) in single player. you against the AI = you always win! ca dureaza mai mult, ca bagi cheaturi ca sa restrangi timpul pierdut, e ca si cum ai sari vreo 50 de pagini sa vezi dracu’ daca se casatoresc ‘au ba. totul se petrece intr-un spatiu bine delimitat, controlat inainte de publicare atat de autor cat si de editura. atat de regizor cat si de CNA. bla-bla, got my point, da?

exercitiu de imaginatie. cartea, frumoasa, buna, captivanta – e fix ce a vrut un om sa fie. oricat ti-ai dori, oricat de „prins” in ea ai fi, nu posa schimbi nimic. idem si cu filmu’: „nu te duce acoloooo, nu intra in gaaaang, e ala raaau…. cacat, ai intrat!”.

multiplayerul e mult mai tare. day-to-day life e bestial. dar nu e comod. adica, de unde stiu io asta? chiar, ce e mai comod? sa stai in pat sa vezi un film sau sa iesi pe strada sa-l joci? ma gandeam cat de misto ar fi sa posa iesi umpic din fiecare carte pe care o citesti. sa poti inventa un context nou, o cauza diferita sau chiar, erou’ sa se trezeasca cu fata la cearsaf si sa zica „azi dorm!”. ca deh, citesti, vezi, esti …fil si-ajungi sa crezi ca totul se rezolva in 90 de minute sau in 250 de pagini.

da, incep sa-i inteleg pe sirial chilarii care-si iau model carti de benzi desenate. they change the story.

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: