in democratie la 9 ani


primul lucru care-mi vine in minte e primul „Desteapta-te romane” cantat cu clasa, imediat dupa ce-am dat jos tabloul cu tatuca. atat de emotionat am fost in momentele alea, ca la versul cu „un nuuume de Traiaaan…” m-a bufnit si rasul si plansul in acelasi timp, dar ce a bufnit cel mai vizibil in incercarea mea de a ma abtine au fost niste muci pe banca. deh, ce posa faci cu si in libertate.

apoi mi-aduc aminte de blugii mei cu Mickey Mouse si de geaca cu imprimeul cu Arnold Shuartzanegar cum il stiam cu totii. de cum ne-am apucat sa scrijelim bancile cu nume de formatii sau de super-eroi din desene de ne-au pus dup-aia sa le facem huse ca venea inspectia. de obsesia ca parca lu’ Hagi i se vedea puta in nush ce surpriza de la nush ce guma. de momentul cand i-am gasit lu’ Misu, geniul clasei, o mare colectie de decupaturi din ziare si reviste cu femei goale. de glumele cretine pe care le faceam cu Gulie, Mircea si Costin la telefon, cand ne dadeam de la nush ce televiziune si puneam oamenii sa vina sa-si ia televizorul cadou daca ne zic ce e acum pe nush ce canal. (…pe aceasta cale ne cerem scuze celor atat de miseleste inselati). de primii adidasi cu arici si cu limbi mari de se bagau pantalonii inauntru, ca asa era la moda. de prima minge de fotbal din piele, pe care de emotie si din viteza am scris „Steua”.

…si de Mona care pe 22-23 cand se impuscau aia mai abitir si ne-am trezit cu glontele-n geam, a zis „eh, e careva p-afara si trage cu prastia…”

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: