bacu’ la franceza


post de autolauda si ridicare in slavi.

totul a inceput in copilarie. unde am avut ne/fericirea sa fiu progenitura a 2 profesori de franceza. ba mai mult, pe la 4 ani stiam sa va zic care-i treaba cu subjonctivul sau cu mai mult ca perfectul. dar numai in franceza.

in liceu… frrrumos. rr-iala nativa, ii faceam tezele lui Octav (el urmand sa mi le faca la istorie), profa ma iubea dar avea o placere deosebita sa ma prinda cu tema nefacuta ca sa-mi strice media. buuun. se face clasa a 12a, banchet de sfarsit… ceva gen „ultimul clopotel” sau alta titulatura d-asta de teen program. ma duc si io cu sampania sa fac turul profilor de „noroc bun si succese-n viata” si-ajung la profa de franceza. zambitoare, se apleaca si-mi spune la ureche urmatoarele: „Traian, tu nu ai fost la teza pe semestrul asta. eu ti-am pus nota, ti-am incheiat si media dar trebuie sa vedem cum facem sa avem si ceva scris de tine la mana…” si-mi face cu ochiul si plec mai departe, e drept, putin ingandurat. se termina serbarea cu adultii si plecam noi copilasii la o bere, la un uischii si-o tigara in barul din spatele liceului, ca deh, nu mai avea cine sa vina sa ne faca observatie. si cum beam noi si fumam pe terasuca insorita, intra profa de franceza cu domnisoara asistenta. se aseaza la o masa si-mi face un semn asa discret sa ma duc pana la ea. dau sa las tigara, dar incurajat sa ma duc cum sunt imbracat, o iau si pe ea cu mine si ma asez la masa didactica. „Uite Xuleasco, el e Traian, baiatul de care ti-am tot povestit ca vorbeste asa o franceza… a fost in Franta… bla-bla (scoate o foaie din geanta)… bla-bla… Traian, scrie-ti numele te rog si Epreuve ecrite si umple si tu 2-3 pagini te rog… consider-o teza ta pe semestrul asta!”… ta-na-naaa. parol ca am si poza dand teza pe terasa cu tigara-n mana.

buun, dupa aceasta scurta introducere… bacu’. Franceza oral, trag subiect, turui 5 minute si tin minte ca eram la subiectul 3 din 5 cand tanti aia mi-a zis asa: „bun, ai 10. dar te rugam sa prezinti si celelalte 2 subiecte ca asa frumos vorbesti…” bucuros nevoie mare ca am luat si io un zece in viata, ajung acasa. sun la usa. deschide tata dar asa… pe jumate.

-„Cat ai luat?”

– „Zece.”

– „Bine, intra!”

    • mady
    • 6 martie 2008

    ce panarama de site !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. vai mersi fata. sats intorc complimentu’?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: