la munte, cu cortu’


singura mea experienta de acest gen. trebuia s-o impartasesc.

gasca: io, Cata, Mitza (e baiat, ca sa stiti cum se citeste), Alex (aka Nicky din Caragiale), Cristi mic – frati-su (ce, voi n-aveati d-astia de-i chema la fel si unu era „mare” si-unu „mic”?) si Mihai varu’, singurul posesor de carnet si masina p-atunci.

Alex ramane singur acasa. vine cu ideea, ba, hai la munte! da’ nu Sinaia… munte frate… un gratar la aer curat…d’astea…

buuun. pasul nr. 1 – mergem sa loam cort. el avea de 4 pers, mai trebuia 1 de 2 pers (care cumparat fiind, e acelasi din care scotea Cata apa, in Vama acu fro 2 ani). sshhtt;))

pasul nr. 2 – provizii. bere la cutie, cartoane de bere la cutie, niste bere pt acasa, mici si multe (dar multe! alte carnuri) si diverse lucruri conservate. adevarati montagnarzi.

pasul nr. 3 – verificarea corturilor. asta a insemnat debarasarea sufrageriei lu Alex si montat corturile in locatie. se dovedesc a fi bune, le lasam montate ca poate ne ia somnul.

pasul nr. 4 – meteo. urmarim seara cum va fi vremea. ploioasa. hmm. nu plecam azi. sa bem. dupa vreo 3 zile de timp ploios, am fost sa mai luam niste bere si niste mici. intre timp se naste o legenda ca io am adormit gol pe canapeaua lu Alex, ca el saracutul m-a invelit si mi-a pus perna sub cap iar io m-am trezit brusc si-am zis „basca mea din par de oaie”. inca nu recunosc nimic. soaaareee! plecam!

pasul nr. 5 – trezirea la 5am, bagat tot ce a intrat in portbagaj (inclusiv pelerina impermeabila de la Piciu, cea 10m/10m, foarte importanta de altfel), legat portbagajul cu cordelina, luat restul de bagaje in spinare si care nu-ncapea in masina, fuga la gara. destinatia Sinaia dar numai in tranzit catre Bolboci.

de la Sinaia, unii destepti (Alex, Mitza si Cristi mic decid o ascensiune ad piciorum), ramanand ca eu, Cata si bagajele sa urcam cu masina condusa de varu’. buuun. daca stiti drumul, veti intelege de ce am fumat io aproape 2 pachete de tigari, urland uitandu-ma pe geam ca suntem cu o roata in prapastie (la propriu).

pasul nr. 6 – ajunsi pe platou la Bolboci, foarte frumos de altfel, chiar langa baraj, operatiunea despachetarea. baieti crescuti de mami, curatei, de la oras, ne gandim sa punem pelerina pe jos si bagajele pe ea ca sa nu se murdareasca. hihi. (tot aici am mai incercat sa ne si spalam pe dinti cu apa de munte si am apelat la guma dupa doar o dimineata). si dupa ce reusim sa scoatem 10m/10m de bagaje si mai punem si pe langa, intre timp ajung si restul temerarilor care venisera pe jos. si-acum… pam-pam… suspans… varu’, ajungand la un portbagaj gol cu doar o roata de rezerva in el, pune intrebarea: „ba, grataru’ care l-a luat??”

….

si-am fost noi ca niste zuze la munte, fara gratar, unde am mai invitat-o si pe Andra sa ne fie bucatareasa. si ce-am mai bauuut! si s-a mai intamplat si ca Alex a facut baie la baraj in timp ce io stateam cu 2 geci pe mine + un fes, o Gura Diham unde am fost bantuit singur in cort de catre un urs – bineinteles, crezand ca e o gluma de tabara, am vazut o ploaie de stele, am jucat fotbal pe o ploaie torentiala, am pozat pui de urs la lumina de faruri si v-as arata si poze daca nu s-ar fi voalat filmul.

Reclame
  1. baietica… lasa grataru ca ninge de sare dorobantiu’n aer!!!!!!

  2. a, sare e aia din aer?
    ma shperiasem… deci ninge ca sarea-n bucate.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: