casa de toleranta nu-i acasa


avem o problema. nu ma mai mint, n-o mai dau dupa colt si, cel mai important, nu mai tin cu cei care sustin contrariul. asa, problema: suntem printre cele mai intolerante turme din toate popoarele lumii.

chiar daca in timpul liber pe care nu-l am incerc sa imi destind creierii si sa nu ma gandesc la alte probleme existentiale, subconstientul meu de „reprezentant al societatii civile” (hihi) da cu mingea de peretii craniului meu.

o sa cam sar de la una la alta.

asa. cu toate ca ne luptam sa nu ne cucereasca globalizarea frumoasele traditii, obiceiuri si culturi pentru care au murit stramosii nostri, votam ca un curulet, cu toata ignoranta de care suntem capabil ca UE e cel mai frumos lucru care ni se poate intampla de la pasoptisti incoace. boon. sa vedem si pt ce tip de cultura ne luptam, in contextul in care incerc sa nu bat campii de la topic.

sa vedem daca va suna cunoscut (proverbe si zicale din popor): „bataie e rupta din rai”, „sa dam militaria jos din pod”, „daca nu esti cuminte, te dam la tigani”, „capul plecat, sabia nu-l taie”, „ia mai da-i dracu’ in doamne iarta-ma”… hm, sunt sigur ca mai sunt… whatever.

(paranteza) – ma abtin din greu sa nu redau pasaje biblice.

revenim. poate una din cele mai elocvente experiente pe care le-am trait cat de cat legate de topic. un grup de 3 domni, la colt de strada, in fata de receptie de hotel, zi de vara. in fata lor o balta de flegme si-un covoras de coji de seminte. si printre alte flegme ce discutau? exact: in ce mizerie de oras traim!

ne batem copiii, ii parasim prin camine sau tomberoane, batem homosexuali, traversam cand vedem tigani, strigam „afara, afara cu bozgorii din tara” pe la meciuri, spunem „handicapat” despre oricine care nu are ochii de aceleeasi culoare cu noi, fugim de moarte (hihi) de sidosi, claxonam dupa femei, injuram bosorogi. si cu toate astea, cine se pune cu tara asta, se pune cu un spirit latin cu valori puternice, cu demnitate (care nu se lasa calcat in picioare), cu istorie si, sa nu uitam, cu poetul national.

revin mai tarziu ca acum m-a luat o senzatie de voma.

Reclame
 1. Bai nene dar ai condei! Ce sa zic, very true what you say… but we need to find solutions. Egipt, Congo, Madagascar…

  • kddlee
  • 16 noiembrie 2007

  … gabon……;))

 2. solutii nu’s. ca suntem naivi, lenesi, fricosi si alte d’astea.

  eu vreau totusi sa fac o emisiune. :)
  camera ascunsa prin oras pe indivizi care flecmenteaza domeniul public, care se descotoresc de chishtoace de tigari pe trotuare si prin canale, care arunca ambalaje pe la jardiniere confundate cu pubele.
  asa.
  si pe urma sa ma duc la dumnealor sa’i intreb „ce parere aveti dom’le despre tara asta? e curata? e murdara? cum o curatam? cum o murdarim daca e prea curata?” – si dupa ce’mi va rosti celebrele „niste nesimtiti nene, basescu e de vina” le voi arata flagrantu’.
  e?

  si ca sa inchei.
  avem o lume plina de badigarzi, ati vazut, nu?
  era unu’ d’astea care ‘apara’ nusj ce sediu de langa Teatrul Foarte Mic de la Rosetti.
  si se tot plimba prin fatza lui cand a dibuit un pet pe un pervaz al cladirii… hm…
  fara nicio ezitare i’a dat o palma si l’a doborat. si’acolo, pe jos, l’a lasat. cosul de gunoi era la 3 metri maxim si chiar in raza de actiune a domnului.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: